”Cykeln kompletterar min kropp”

Vad har du för cykel?
– Jag har två fungerande cyklar och två ”cykelprojekt” som inte går att cykla på. Mina två fungerande cyklar är en blå äldre modell av damcykel med en cykelkorg prydd med små plastblommor. Jag har också en snabbare Crescent med smala däck, bockstyre, massor av klistermärken på ramen och två lila tygrosetter på styret (satt överraskande på alla cyklar på min innergård på alla hjärtans dag!).

Kompletterar cykeln bil eller har du ingen bil?
– Cykeln kompletterar min kropp, jag har ingen bil.

Kristina Hammar
Kristina Hammar såg till sin förvåning att någon prytt alla cyklar på hennes innergård med lila rosetter en alla hjärtans dag. Hennes fick sitta kvar.

Hur är förutsättningarna för cyklister där du brukar brukscykla?
– I Malmö innerstad finns det cykelstråk lite här och var och det finns mer än 42 mil cykelväg. Cyklismen i Malmö ökar varje år, senaste året med sex procent och vi är nu ca 120 000 cyklister varje dag. Det är lite intressant att jämföra med, enligt DN, Stockholms 150 000 cyklister.

– Cykelbanorna är relativt bra underhållna och tydliga i innerstaden. Men ute på vischan finns det en hel del dålig asfalt, störiga kanter, sidbyten, otydligheter etcetera.

– Där är det också väldigt blåsigt, vilket i platta Skåne förmodligen är en stor faktor till varför inte fler cykelpendlar exempelvis mellan Malmö och Lund.

– Flera stora vägar centralt i Malmö saknar i nuläget cykelbana vilket är irriterande. Cyklar behöver prioriteras mer i planeringen, vilket Malmös trafikplanering visar intresse för.

– Cykelparkeringar är ibland fulla och då och då är trasiga punkterade cyklar och av tjuvar kvarlämnade cykelljul fastlåsta som verkar stått/legat där år och dagar.

Intervjun fortsätter på sidan 3.

Sidor: 1 2 3 4

Lämna ett svar