Helgens vinnare: Göteborgs cykelfestival

Det blir party i Göteborg i helgen. Stort party med fett cykeltema. Då lyfter nämligen Göteborgs cykelfestival och en titt på programmet får mig att knappa in www.sj.se (nästan) för att beställa en biljett (nästan) till den vackra, behagliga, coola staden (absolut).

Festivalen bjuder på fyra filmer, fyra föreläsningar och en organiserad diskussion. Det blir tävlingar, koll på rambyggeri, fotoutställning och velodromcykel-häng. Och inte minst kommer den snart eller redan legendariske bloggaren och författaren Bikesnob att berätta om sin bok och sitt bloggande.

Och det blir mer. Cykelturer, en alleycat för barn, cykelloppis, piknik, musik och får man förmoda dans.

Hade jag inget annat för mig, exempelvis firande av 60-åring, skulle jag åka raka spåret ner till västra sidan.

Jag får nöja mig med att läsa deras underhållande, smarta blogg. Den går inte heller av för hackor.

/h

Lämna ett svar