[blogg] Miljöbilsorganisation lyfter fram elcykeln

Stockholm stads organisation Miljöbilar i Stockholm slår ett slag för elcykeln. De har också ställt samman en marknadsöversikt över elcyklar för dig som inte vill eller orkar cyklar på en vanlig cykel.

_______

De är tämligen okända men har funnits sedan 1994. Det handlar om enheten Miljöbilar i Stockholm, som ingår i miljöförvaltningen i Stockholms stad. Deras uppdrag är övergripande att arbeta för att öka antalet miljöbilar i staden. Just nu ligger fokus för övrigt nästan helt på elbilar.

Men i en artikel som publicerades för ett par veckor sedan lyfter de fram elcykeln och intervjuar en handlare som har erfarenheter av dem och som givetvis säljer dem. Elcykeln kan få nya grupper att börja cykla, menar han. Och det med rätta. Elcyklar är en enastående idé. Inte som ersättning för cyklar, men som ett komplement. Enligt artikeln drar en elcykel i runda tal den mängd el som motsvarar tunnelbanans effektuttag per passagerare.

Samtidigt som jag tycker att elcykeln är en god idé slår den inte cykeln – den utan elmotor. Du får mer motion, det är en enklare konstruktion, du slipper ladda den, du slipper batterier som måste bytas, den kostar mindre. Och – tror jag – en vanlig cykel är roligare att använda.

Men om du egentligen inte vill cykla, eller om du har problem med hjärtat eller andningen eller är svag på andra sätt är förstås en elcykel klockren.

Miljöbilar i Stockholm har sammanställt en översikt av elcyklar. Den är tämligen detaljerad med övergripande information, priser, kontaktuppgifter till leverantörerna och specifikationer för cyklarna. Så om du är ute efter en elcykel kan den listan vara en bra startpunkt.

/H

1 kommentar

Lägg till din →

Lämna ett svar