Därför måste cykelbanelagen skrotas

Ni kanske redan har sett den. Den gillas av över 800 000 personer på Youtube och dyker upp i alla tänkbara sociala medie-kanaler. Det är högst begripligt. Filmen är extremt underhållande och sätter samtidigt fingret på ett allt mer aktuellt problem, nämligen cykelbanelagen.

 

2 kommentarer

Lägg till din →

Tack Henrik! Bra exempel på att vi cyklister måste organisera oss om vi vill ha några rättigheter i trafiken! Idag får vi bara cykla på vägen för att polisen väljer att se mellan fingrarna! Enligt Trafikpolischefen i Stockholms län skall man alltid hålla sig på cykelbanan oavsett om den är fri från hinder eller om man är ute och motionscyklar. Lagen borde ange att man skall hålla sig på vägen om man färdas i högre hastighet eller tar upp mer plats än det som cykelbanorna är avpassade för. Vill politikerna ändå få bort cyklister från vägen får de se till att bygga ordentliga cykelbanor som även klarar cykeltaxi, cykelvagnar, lådcyklar, motionscyklister mfl som idag diskrimineras!

Lämna ett svar