Så blir sommaren roligare på cykel

Värmen stiger från asfalten. Solen bränner hud och sjöarna lockar. Sommaren tvekar inte längre. Den blir varm, solig och en period av lättja och nöje. Cykeln ger möjlighet att boosta alla plus sommaren för med sig. Cycleville STHLM bad några cykelprofiler dela med sig av sina tips för hur sommaren kan bli roligare, skönare, livfullare med hjälp av cykeln.

Jonas Robin
Jonas Robin.

Jonas Robin, bland annat arrangör av Velo STHLM och tidigare cykelfestivaler i Stockholm:

– De skönaste cykelturerna jag gör är när jag bara rullar ner på stan och kör omkring. Jag hittar nya gator som jag aldrig varit på tidigare och upptäcker nya sköna ställen. Trots att jag är uppväxt mitt i smeten finns det mycket nytt att se och uppleva i Stockholm. Man skapar sig ju sin lilla by i stan och cykeln ger möjlighet att utvidga den.

Simona Bava
Simona Bava

Simona Bava, som bland annat driver Bavabici, har svårt att välja när hon får frågan. Hon säger att allt blir roligare med cykel, inte bara på sommaren. Sen fokuserar hon.

– Packa en väska med mat, en flaska vin och en bra bok och bara försvinn någonstans!

Bloggaren och inspiratören Marcus Ljungqvist i Malmö har samma problem som Simona Bava. Men han pekar på det uppenbara som många missar.

– Sommaren innebär ju ofta fint väder, dofter, sol, liv och rörelse. Allt detta ÄR ju cykling på sommaren. Stänger man in sig i exempelvis en bil eller en stadsbuss missar man detta.

Marcus Ljungqvist
Marcus Ljungqvist.

Han konstaterar också att cykeln gör en friare när man är ute på stan i solgasset.

– Det finns inget tillfälle man behöver fundera på om man ska köra hem, utan en öl eller ett glas vin kan man lätt ta på en uteservering. Och eftersom du rör på dig när du cyklar kan du lätt ta en extra glass eller unna dig lite extravagans på matfronten utan att behöva oroa dig för vikten.

Om du spenderar semestern på cykel kommer du att få uppleva saker och knyta kontakter du aldrig skulle göra utan cykeln, säger han.

– På något sätt attraherar cykelsemestrare sociala aktiviteter eller om det är tvärtom.

– Eftersom cykling inte kostar något, ger en vardagsmotion, är tidseffektivt och miljövänligt kommer cykeln att göra sommaren till en gyllene tid, vilket den i och för sig gör året runt.

1 kommentar

Lägg till din →

Lämna ett svar