Sydsvenskan första dagstidning med cykelblogg

Som första svenska dagstidning har Sydsvenskan startat en cykelblogg. Det är bloggaren Marcus Ljungqvist som delar med sig av erfarenheter, tankar och tips för cykling i Malmö-regionen.

Teresa Lindstedt är interaktivitetsredaktör på tidningen. Varför har ni startat den här bloggen?

– För att vi har sett ett stort intresse för frågor som rör cykling, till exempel i kommentarer till artiklar.

Marcus Ljungqvist, som sedan länge driver bloggen Malmö Lund på cykel, förklarar varför han vill blogga för Sydsvenskan.

– Jag tycker en tidning i Sverige behöver en cykelblogg. Cykelfrågorna har blivit gigantiska min diskussionen kring cyklandet förs fortfarande i marginalen i majoriteten av kommuner i Sverige. Jag vill nå ut till fler människor, tjänstemän och politiker med bloggen i tidningen, säger han.

Marcus Ljungqvist skriver själv på bloggen att den ska handla ”om cykling och allt däromkring. De tunga morgonbenen som rullar ut i ösregnet, doften av de gula rapsfälten på väg till jobbet, bilen som tar vattenpölen intill dig i 70 knyck och var man hittar den där sjukt snygga hjälmen.”

Teresa Lindstedt, vilka förväntningar har ni på bloggen?

– Att den ska svara mot det stora intresset för cykling som finns i Malmö och Lund  med omnejd. Och att den ska ta fånga olika aspekter – transportmedel, träning, infrastruktur, samhällsvinster och accessoarer …

Bloggen uppdateras med två inlägg i veckan och kommer att köras under några månader för att sedan utvärderas.

Lämna ett svar