Var hittar du dina smultron?

Läser i Svd om smultronställen i Stockholm, sådana man njuter bäst på cykel. Här finns söders höjder, livsfarliga Vasagatan (ehh …), ekar på Djurgården, racer-Skeppsbron och tung Götgatsbacken. Det är SvD-journalisten Karin Thunberg som delar med sig.

Om man läser texten inser man att det inte handlar om smultronställen i traditionell mening, utan lika mycket om ställen som kittlar eller utmanar.

När jag läste det där slog det mig att jag inte har några smultronställen. Inga platser eller stråk där jag trivs bättre än på andra. Men jag är säker på att du har ett, två eller ett dussin sköna ställen att rulla i eller igenom, eller stanna på. Kanske har du lust att dela med dig. Jag känner att jag skulle behöva ett smultronställe eller två.

/Henrik

Lämna ett svar