WWF släpper cykeln lös

Min planet
Bild: Min planet.

WWF-sajten Min planet har specialutrustat en cykel. En cykel som ingår i en kampanj för att få fler att cykla och rikta ljuset mot klimatfrågan. Exakt vad kampanjen innebär framgår inte riktigt av informationen på sajten. Enligt den är cykeln utrustad med teknik som ska göra det möjligt att på en karta på minplanet.se se var cykeln är och också ta del av de rörliga bilder som då och då ska sändas från de två kamerorna på cykeln. En av kamerorna filmar cyklisten och den andra det som finns framför cykeln.


Cykeln kommer att förbli olåst och är försedd med en skylt med texten ”Cykla mig!”. Vem som helst ska kunna använda cykeln och köra en bit, framgår av sajten. Projektet är ett samarbete mellan Minplanet, TV4, Trygg-Hansa, Kollektivet Livet och Hemliga Byrån.

Cycleville STHLM har sökt Minplanet för en mer utförlig förklaring av kampanjen. Rimligen kommer en sådan nu på måndag morgon den fjärde juli, då TV4:s Nyhetsmorgon har ett inslag. (kommer att uppdateras med länk till inslaget)

Länk till inslaget på TV4 Nyhetsmorgon där Cycleville STHLM-ambassadören Barbara Evaeus berättar om projektet.

Lämna ett svar