Stockholms hyrcyklar livsfarliga

Stadsborgarrådet Per Ankersjö höll i fredags på att skada sig rejält när styret på den hyrcykel han använde vek sig. Det skriver han på sin blogg Cykelborgarrådet bloggar och händelsen inträffade under den vecka han bestämt sig för att ”göra sig beroende av” hyrcyklarna. Bilden ovan är tagen av Per Ankersjö.

Det var när Per Ankersjö skulle bromsa som han på ett brutalt sätt blev varse att det höga styret inte var fastskruvat ordentligt. Han klarade sig med som man säger blotta förskräckelsen men Cycleville STHLM konstaterar att händelsen avslöjar en bristande kontroll hos hyrcykelföretaget, Stockholm City Bikes. Incidenten väcker också frågan om huruvida företaget ser cyklarna i första hand som annonsplatser eller fordon.

Cycleville STHLM kommer under dagen att söka företaget för en kommentar.

3 kommentarer

Lägg till din →

Ja, Sthlm city bikes *är* livsfarliga, inte bara om de är dåligt servade. Fast de är för det mesta dåligt servade och ännu farligare av den anledningen.
Styrningen är för lätt, och lyckas man klämma ner något i ’pakethållaren’ framför styret så blir cykeln nästan ostyrbar! Men bak finns ju inte någon pakethållare.
Men grundidén är så användbar att jag använder dem iallafall, på väg till och från jobb som tar mig någon annanstans i stan så att jag skulle få åka en stor omväg på hem/utfärd för att kunna få med mig/lämna min egen cykel.
Men de skulle behöva ha större hjul, mer rake, och pakethållare bak. Det sista är iallafall möjligt utan att byta modell…

Det är också värt att notera att Stockholm City Bikes själva inte är intresserade av att bemöta inlägget och det faktum att en person höll på att göra sig rejält illa pga cykelns skick.

Lämna ett svar