Barnen tvingar till bilkörning

Enligt en undersökning som Lantmännen har gjort tar drygt åtta av tio svenskar bilen till mataffären. Bara en av tio cyklar och något fler går.

Ett av de främsta skälen till att man inte cyklar är att man behöver ha med sig barnen. Mörker är enligt undersökningen också något som får folk att välja bilen  i stället.

– Om vi är många som gör små förändringar i vardagen kan vi göra stor skillnad för att bidra till en hållbar utveckling, säger Jenny Svederman presschef på Lantmännen. Vi svenskar har ett stort intresse och vi är engagerade i miljöfrågor och vi hoppas kunna inspirera ännu mer genom att uppmärksamma frågan kring hur man tar sig till mataffären.

Så tar vi oss till mataffären
Bil – 84 procent
Till fots – 14 procent
Cykel – 10 procent
Kommunalt – 7 procent

Läs pressmeddelandet.

3 kommentarer

Lägg till din →

Låter rimligt att folk använder fler färdmedel. Men uppställningen ser onekligen lite lustig ut.

Att de flesta tar bilen till mataffären var ju ingen nyhet. Det intressanta hade kanske att fråga, hur skulle du ta dig till mataffären om bränslet kostar 30 kr/litern. För det är inte omöjligt på sikt med peak oil, och då börjar vi nog fundera över hur oerhört bilanpassat och vansinningt vi byggt samhället!

Lämna ett svar