Dags att gräva där jag står

Visst är det väl fint att driva en blogg som ska inspirera till mer cykling. Visst är det fint att cykla själv så mycket det går. Främst för att jag vill och mår bra av det, men också för att konkret visa omgivningen att det går att klara sig med minimal bilanvändning – eller rentav ingen alls. Men min i många avseenden betydligt klokare och mer insiktsfulla fru undrade igår lite försiktigt om det inte vore en god idé att arbeta lite mer aktivt på det så kallade lokala planet. Alltså i Täby Kyrkby.

En sådan undran går ju inte att skaka på huvudet åt. En sådan undran måste jag ju ta som en uppmaning. Jag kan ju inte på allvar hävda att jag vill jobba för ökad cykling – eller kanske i första hand för ett minskat bilanvändande – och samtidigt välja bort en av de mest effektiva metoderna: att informera, inspirera och hjälpa grannarna, typ.

Därför ger jag mig själv i uppdrag att göra just det. Så bli inte förvånad om ni hör talas om ett Cycleville STHLM-event på Öppna Förskolan eller så. Ett pimpat miniseminarium kanske, med möjlighet att prova lastcyklar, cykelvagnar och smarta lösningar för ett friare liv i förorten.

Lämna ett svar