Stockholm vill tacka oss

Stockholms stad och Naturskyddsföreningen vill återigen tacka oss som cyklar i och kring Stockholm. Förra gången det skedde var den 25 maj (bilden ovan, fotograf Stefan Ek). Höstens tack kommer att delas ut nu på torsdag då tackpåsar delas ut vid 14 ställen.

Cycleville STHLM fick ett pressmeddelande som vi utan att tveka publicerar här.

PRESSMEDDELANDE FRÅN STOCKHOLM STAD

På torsdag, den 29 september, tackar Stockholms stad tillsammans med Naturskyddsföreningen dem som väljer att ta cykeln till jobbet, skolan eller fritidsaktiviteten. För att hjälpa stockholmarna att rusta sina cyklar kommer Stockholms stad att tillsammans med Naturskyddsföreningen dela ut cykellampor och reflexer mellan klockan 07:00-09:00 på 14 olika platser i Stockholm.
Allt fler stockholmare cyklar året om. De senaste fem åren har vintercyklingen ökat med över 130 procent.

Sedan 2000 anordnar Stockholms stad tillsammans med Naturskyddsföreningen aktiviteter för att tacka stockholmare som väljer cykeln som transportmedel. Under åren har över 90 000 tack-påsar delats ut till stadens cyklister. I år kommer cyklister att tackas på 14 olika platser runt om i Stockholm och vid två platser kan cyklister få hjälp att meka med sin cykel.  Per Ankersjö, stadsmiljöborgarråd i Stockholms stad, deltar i aktiviteten och säger tack till cyklisterna utanför Stadshuset.

På följande platser får Stockholms cyklister ett tack den 29 september 07.00-09.00:
1. Alvik  – Alviksplan vid cykelbanan Måleributiken
2. Hornstull, – cykelbanan vid det nybyggda huset
3. Ekelundsbron – Solnasidan
4. Slussen (inkl. cykelmek) vid cykelpumpen
5. Slussen  – vid Saltsjörampen
6. Nya Årstabron – vid Tantosidan, vid gångbron
7. Skanstull
8. Hammarbyfärjan -Södermalmssidan
9. Roslagstull – vid Roslagsgatan, trafikljusen
10. Stadshuset –  inkl. cykelmek  samt  deltagande av Per Ankersjö, stadsmiljöborgarråd och
Mårten Wallberg, ordf. Naturskyddsföreningen i Stockholms län
11. Norrtull  – vid infarten mot Stallmästargården
12. Lidingöbron – Ropstensidan
13. Sankt Eriksplan
14. Nybroplan  – vid Raoul Wallenbergs torg

Lämna ett svar