Över 20 000 använder Göteborgs hyrcyklar

Hyrcykelsystemet i Göteborg har lockat över 20 000 användare på ett år. Det firas med att användare nummer 20 000 får fri tillgång till cyklarna livet ut.
När JC Decaux startade systemet Styr och Ställ i augusti förra året var målet satt till 10 000 användare på ett år. Det nåddes alltså med rejäl råge.

– Användandet av Styr & Ställ har gått över all förväntan.Vi kommer att fira det här genom att överlämna ett gyllene årskort som gäller livet ut till den person som får nr 20,000 säger Magnus Heljeberg, vd för JCDecaux som driver verksamheten, i ett pressmeddelande.

Han hävder att Göteborg nu ligger i topp vid en internationell jämförelse när det gäller antalet användare.
– Vi är också positivt överraskade över den extrema låga graden av vandalism och stölder av cyklarna i systemet. Till dags dato har endast två cyklar anmälts stulna och två cykelterminaler har det klottrats på.

Idag finns 51 cykelstationer med runt 600 cyklar i Göteborg. En genomsnittlig resa med cyklarna  varar i cirka 20 minuter och användarna färdas ungefär fyra kilometer per gång.

Cycleville STHLM gillar och konstaterar två saker. Dels är tjänstens namn eoner bättre än huvudstadens ”Stockholm City Bikes”. Dels är göteborgarna ärligare när de kallar cyklarna ”hyrcyklar”. Stockholm City Bikes vill med sina formuleringar påskina att man kan låna deras cyklar.

Lämna ett svar