Cykelmässa till Stockholm

I november händer det! Då slår portarna till Sweden Bike Expo upp portarna på Kista-mässan. Det är männen bakom motsvarande mässa i Jönköping, Fredrik Jansson (t.h. i bild) och Magnus Rundblad (t.v. i bild) som står bakom den.
– Cykelbranschen har efterfrågat just att placera mässan där, och det är ju helt naturligt eftersom det kommer att locka en många gånger större publik i just Stockholm, säger han.

Han förklarar att Sweden Bike Expo visserligen alltid har velat hålla ett brett fokus, men att den trots allt har kommit att riktats något mer åt träning- och tävlingscyklingen än åt vardagscyklingen.

– Nu däremot vill vi verkligen ta steget fullt ut och bredda mässan så att alla ska känna si välkomna. Det vi kallar A-till-B-cyklisten, cykelpendlaren ska känna sig lockad av utbudet på mässan. Vi vill skapa ett fullmatat program i tre spår, ”Träning, hälsa, kost”,  ”Hållbarhet, infrastruktur, politik”, ”Cyklar, utrustning, material”, säger Fredrik Jansson.

I spåret ”Hållbarhet, infrastruktur, politik” siktar han och Magnus Rundblad på att kunna presentera ett gediget program med namnkunniga föreläsare, politiker och debattörer med intressanta ämnen som engagerar.

Mässan kommer att gå av stapeln den 17-18 november. Så här beskriver arrangören den i ett pressmeddelande:

Den 17-18 november är det dags för ”Sweden Bike Expo” på Kistamässan i Stockholm. Det blir en trestegsraket med massor av godsaker för cyklisten! Dels en klassisk cykelmässa med allt det senaste inom cykelvärlden, dels ett forum med inbjudna föreläsare, politiker och debattörer inom ämnet cykling, infrastruktur och ” den hållbara resan”. Sist men inte minst en galakväll där utmärkelser under festliga former delas ut till Sveriges främsta cyklister under året!

Lämna ett svar