Elväxlad Nishiki får danskt toppbetyg

Min första typ riktiga vuxenhoj var visserligen inte en Nishiki, utan en Motobecane. Den gick Irland rund (nåja, nästan) och på uppländska småvägar och sörmländska cykelbanor. Men min första riktiga hoj som jag började använda för pendlingscykling var en Nishiki. Lovely bike! Och det verkar som om de behåller den nivån.

En dansk cykeltidning har testat tillverkarens toppmodell Limited tillsammans med flera andra cyklar och givit den höga betyg. Anledningen till att jag fastnat för detta till synes vardagliga faktum är att den är utrustad med mitt favoritväxelsystem – Ultegra Di2  (jodå, jag föredrar växellöst på min Bullitt, men när det ska gå undan så …) Och jodå, jag kan då och då uppvisa en viss skepsis mot el i cykelsammanhang. Men jag väljer att se det så att Di2-vurmen bara bekräftar min mänsklighet.

Om jag ska ta steget från fixed Bullitt till racer ska det ske med elväxel.

Testet finns här.

 

Lämna ett svar