Cargo Bike Photo Shoot 2012

Jag vill se fler lastcyklar på rull. Fler cyklar över huvudtaget. Färre bilar. Friskare människor, lyckligare människor och ett sänkt beroende av olja.

Men det är inte därför jag tillsammans med lastcyklisten Brandon Gold ordnar Cargobike Photo Shoot 2012 (CBPS – lärde mig älska akronymer av det här slaget i USA 1988) den 28 oktober i Kungsträdgården. Jag gör det för att jag inte bara gillar lastcyklar (för den delen vanliga cyklar och andra ovanliga cyklar också), utan också fotografering och bilder.

Upplägget är ungefär som följer. Alla som har eller har tillgång till en lastcykel dyker upp mellan klockan 11 och 15 i Kungsträdgården (exakt plats meddelas senare). Jag kommer då att ha satt upp viss utrustning för fotografering och hoppas att alla närvarande ställer upp och poserar en kvart eller så med sin cykel.

Och eftersom den gamla sanningen ”en bild säger mer än tusen ord” inte riktigt stämmer skulle jag vilja göra en kort intervju med var och en. Tanken är att kunna presentera bilderna tillsammans med en kort story om varför den avbildade har en lastcykel, vad den används till och kanske något generellt om cykling i Stockholm.

Vid sådär klockan 15 startar så den stora lastcykel-touren genom Stockholm. Rutt meddelas senare.

UPPDATERING 5 OKTOBER
Cloudberry Catering kommer att finnas på plats med lite mackor och snacks.

Evenemanget på Facebook

Lämna ett svar