En vecka kvar!

Kent Johansson
Kent Johansson (C), cykelutredare.

Jag fick tips om att Cykelutredningen kommer att lämnas över till regeringen den 31 oktober. Det kanske inte är det hetaste heta idag, dagen efter att Apple lanserat sina nya Ipad och annat och ett par dagar innan Microsoft visar nya Windows. Blabla.


Cykelutredningen startade i september 2010 och skulle vara klar ”senast 1 maj 2012”. Nåja, låt oss inte sura för den lilla förseningen. I pressmeddelandet som skickades ut inför utredningen säger dåvarande infrastrukturminister att ”Cykeln är ett fantastiskt sätt att färdas på och jag vill att fler ska känna sig sugen på att cykla. Gör vi det enklare, säkrare och smidigare att ta cykeln så kommer vi också få se fler cyklister på våra vägar”.

Det lät ju inte riktigt som att det kom från hjärtat, som att det handlade om något verkligt betydelsfullt för hennes område, infrastrukturen i samhället. Och förhoppningarna på hur regeringen, med nuvarande infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd, agerar på cykelutredningen ska väl inte ställas för högt. Men det ska onekligen bli spännande att se vad utredaren Kent Johansson har kommit fram till under de två åren.

Lämna ett svar