Botkyrka ska cykla!

Hör på radion att Botkyrkas kommunanställda ska få en cykel! Förslaget, som alltså ska genomföras, kommer från Miljöpartiet och kommer att kosta 3,5 miljoner kronor. Utöver cykelinköp ska kommunen också stå för service och reparationer. Motprestationen är att cykla till jobbet minst sex månader om året. På det här sättet slipper kommunen tydligen bygga ut den idag hårt belastade bilparkeringen vid kommunhuset. Initiativtagaren Dan Gahnström (MP) räknar också med att personalens (den cyklande delen) hälsa kommer att förbättras. Yupp, det tror jag också.

I nyheten nämns ingenting om Skatteverkets roll i sammanhanget. Såvitt jag förstår kommer de anställda som nappar på erbjudandet att behöva betala skatt för förmånen. För övrigt har Göteborg ett liknande (eller inte) upplägg. I Östersund har man åtminstone tidigare haft en kampanj som gav vintercyklister rabatt på utrustning etcetera.

Kommunanställda erbjuds gratis cykel (Sveriges Radio)

Lämna ett svar