Ny klädaffär lagom till hjul

urbanbikewear-screenshotLycra i all ära, men snyggt är det inte. Och inte särskilt diskret heller. Å andra sidan är inte jeans särskilt praktiska att cykla i heller. Eller kostymbyxor. Åtminstone inte om man ska åka en lite längre sträcka.

Därför har det växt fram en ny kategori cykelkläder (tror jag – det kan ju också vara så att grunden till det är ett skapat behov signerat Marknaden). Kläder som är gjorda för cykling, som inte ser ut som kläder gjorda för cykling. Det är inte nyheten idag. Det är över huvud taget ingen nyhet. Till och Med H&M har ju en serie kläder av det slaget. Dagens nyhet är i stället sajten urbanbikewear.com, som trots sitt namn är en svensk sajt som säljer just den typen av cykelkläder som ska tilltala oss som inte gillar lycra till vardags.

urbanbikewear.com hittar du kläder från varumärken som Swrve, Chrome och Endura, bland annat. Mannen bakom sajten och företaget heter Johan. Johan Carlsson närmare bestämt. I ett pressmeddelande från företaget bakom nätbutiken beskrivs han som en ”hängiven cyklist” och citeras så här:

– Jag ville själv ha kläder som man kan ha på sig utan att behöva byta om på jobbet eller om man skulle vilja gå ut och ta en fika eller vill hänga kvar i stan efter jobbet.

Men, tänker du, går det att köpa kläder på nätet? Som passar? Måste man inte prova dem först? Jag vet inte, förmodligen går det. Men för egen del vill jag se kläderna innan jag köper dem, prova dem. Och rimligen inser Johan Carlsson att många andra också vill det. Därför kommer nätbutiken att uppstå som en högst vanlig butik med skyltfönster, dörr och disk i höst. I Stockholm. Look out!

Lämna ett svar