På jakt efter billigaste dasspapperet

Det var dags att fylla på lager av dasspapper och för den delen hushållspapper. Och sådant köper man billigast på byggvaruhuset drygt en halvmil hemifrån. Dessutom skulle jag handla mat till ikväll och imorgon kväll. Därför blev valet av cykel även idag enkelt: Bullitt.

Det passade mig också bra att sträckan inte var så lång, även om jag tog en liten extrarunda på väg till en av Sveriges bästa ICA-butiker. Imorrn heter destinationen Globen där Dustin Expo går av stapeln och jag sparar gärna lite på krafterna tills dess.

När jag kom ut i förrådet upptäckte jag årets första punktering. Lyckligtvis på framhjulet. Det har för övrigt hänt vid flera tillfällen att jag kommit ut till cykel med punkterat däck. Min spontana reaktion är givetvis suck och stön, men ganska snabbt vänds den i tacksamhet. Tänk om luften gått ur redan inne vid Roslagstull igår?

Nä, ska man nödvändigtvis råka ut för punktering ska det ske i förrådet där det är ljust, varmt och alla verktyg finns lätt tillgängliga.

 

Lämna ett svar