Stockholm tur och retur

 

Ett hastigt möte i stan. En kartong som skulle levereras. Skräp som skulle bort. Det blev lastcykeln idag, även om de flesta cykelvägarna längs min rutt är sopade nu och min lånade La Pierre-racer nog hade varit ett roligare val rent körmässigt.

Vädret var behagligt vårlikt och antingen hade jag en lätt medvind på väg in, eller så var det vinterbenen i kombination med släta, rena cykelvägar som gjorde att det gick lättare än vanligt. När jag kom till returstationen vid Enebybergs tågstation hade jag glömt kartongerna – trots att jag höll en av dem med ena handen för att den inte skulle blåsa av – och rullade förbi de gröna behållarna. Lyckligtvis kom jag på det bara 100 meter senare.

Det var inte självklart att ta cykeln idag. Jag skulle trots allt bara in på ett kortare möte i stan och sen tillbaka. Nästan 4,5 mil på Bullitten. Det är i längsta laget – av tidsskäl. I synnerhet som jag hade gjort den turen i går.  Bilen hade varit mer rationellt. Eller inte. Å andra sidan talade vädret för cykeln … Och så kom jag iväg under lunchtimmen, vilket innebar att jag inte förlorade någon arbetstid på att ta cykeln.

Och så vet jag detta: även om jag tvekar inför att ta cykeln en dag är det väldigt sällan jag ångrar valet när jag väl kommer iväg.

Lämna ett svar