Att få loss texter

Vissa texter sitter hårt inne. Riktigt hårt. Jag vet att den finns där, men kommer inte åt den. Det blir upprepningar av annat, eller något med en vinkel som inte har i tidningen att göra. Det blir meningslöst eller det blir ingenting.

Så var det idag. Jag hade ätit lunch med min älskling och satt mig för att få loss den där texten. Men det var tvärstopp, trots den hyggligt inspirerande miljö som faktiskt Täby Centrum utgör.

Blomsterflickans påskhälsning

En ung kvinna kom fram till mig med ett leende och en liten papperspåse. ”Glad påsk” sa hon, räckte fram påsen och skyndade vidare. ”Glad påsk” hörde jag ånyo och såg hur hon räckte fram en likadan påse till mina kontorsgrannar (eller om de bara satt och pratade strunt, så kan det också ha varit).

Jag såg att det var en växt i påsen, en lök av något slag. Och att det stod Interflora på utsidan. Senare skulle jag upptäcka att löken gömde en rabattkupong för inköp i nämnda butik. En sak till att komma ihåg, alltså.

Händelsen var ett välkommet avbrott i min kamp (kamp är nog att ta i, ”mina ärliga försök” är nog bättre) att hitta den där texten, men det hjälpte inte.

Jag bestämde mig för att rulla.

Ner i garaget, vilket för övrigt är ytterligare ett skäl till att gillar Täby Centrum. Det är uppvärmt, rent och nära butikerna. Särskilt vintertid eller för den delen hela den kalla, blöta delen av året, rullar jag gärna ner i garaget med min långa gröna. Lapierren har också fått vila där för övrigt, men nu hamnar jag lite utanför spåret.

Påskfull parkering i Arninge

Det var knökfullt på parkeringsplatsen utanför Coop/Systemet/XXL i Arninge. Det var där jag hamnade till slut. Frun ringde i höjde med Vallatorp och föreslog en flaska vin och eftersom det låg en glömd lampa och väntade på K-Rauta – och jag inte riktigt hade satt den där texten i huvudet än – åkte jag upp till handelsplatsen.

En motvindstur senare längs den skärtorsdagbråkiga Arningeleden var jag hemma.

Texten hade börjat visa sig. Intervju från igår och all fakta från den research jag gjort i fåtöljen i Täby Centrum hade landat, kommit ihop. Och jag såg hur artikeln skulle sitta ihop. Det skulle inte bli min bästa text, men det skulle bli något i vart fall. Oftast är det alldeles tillräckligt.

Glad påsk!