”Blås på då vindjävel”

Det är inte säkert att jag minns rätt, men jag tror att det finns ett citat som lyder som rubriken. Det var i vart fall vad jag tänkte när jag bestämde mig för att inte cykla idag, utan springa. Och jag har ju föresatt mig att löpträna för att komma i bättre form. Så att vinden dammade på över fälten och gjorde tanken på tre mils cykling tämligen tung passade egentligen ganska bra.

Etapp 2 i Projekt 44

Låt mig nu formulera något om cykling på Gotland. Det är rätt trist, eller åtminstone enahanda. Det är platt, det är rakt och det blåser ofta. Så jag saknade inte cykeln särskilt när jag snörade skorna och gav mig ut på en mycket stillsam joggingrunda som etapp två i Projekt 44.

Efter en tuff start började jag så smått komma igång efter 20 minuter. Komma in i lunken så att säga. Och jag börjar ana att det inte blir lika tufft att träna mig till min ålder, som jag först trodde. Det kanske snarare är så att det är muskler här och där som behöver stärkas än flåset som ska lyftas.

Men efter 20 minuter var det också dags att sluta, för att minimera risken att få tillbaka smärtan strax under höger knä.

Bildspelet visar dagen som den tedde sig innan jag klev iväg i mina svarta tajts. Ett par timmar nere vid stranden, där vi först låg på rygg i solen i en timme allt medan barnen gungade, sedan besök hos den döda svanen från igår. Ögonen var borta nu. Till sist promenad hem via bäcken där en viss pinne skulle doppas i vattnet i ån på ett särskilt ställe – det skulle tydligen göra pinnen magisk.

Makita-cykel i Hemse

Efter lunch så en utflykt medelst bil till först ett stängt kafé (i Etelhem), sedan ett öppet kafé (i Hemse). Efter kaffepausen fick jag lära mig ett och annat. Bland annat att verktygstillverkaren Makita tillverkar eller åtminstone marknadsför en vikbar elcykel (se bild i bildspelet).

(Så här dagen innan hemfärd undrar man kanske varför jag inte skriver något om gemensamma familjeutflykter medelst cykel. Anledningen är enkel: sonen blev rejält krasslig i måndags.)