Cykelstol med hjul kan ta dig ur småbarnsfällan

Den dök plötsligt upp i flödet, som mycket gör i dessa tider. Det var en barnstol eller cykelstol för montering på pakethållare eller  cykelram med särskilt fäste. Inget märkvärdigt. Men det fanns mer. Barnstolen var försedd med fyra små hjul och hela anordningen skulle fungera som en enkel sittvagn.

Jag vet inte om det fungerar i praktiken. Men jag gillar idén varje dag i veckan. Problemet med kombinationen små barn och cykel är att de små går utmärkt att transportera på cykel – i  en ordinär cykelstol. Men när man kommer fram måste man bära dem. Och inget fel i att bära sitt barn, men orken tryter ju rätt fort.

Söker finansiering hos folket

Resultatet blir att man tar bilen bara för att få med sig en vagn att dra telningen i vid målet, så att säga. Trots att alla övriga förutsättningar finns för att välja cykeln.

Kvinnan bakom konstruktionen som sägs kunna lösa det här är Lycke von Schantz och hon och hennes ”team” (som det presenteras på sajten för stolen/vagnen) söker crowfunding via Kickstarter och enligt uppgifter på bloggen har man redan börjat leta och välja tänkbara leverantörer.

Jag måste också notera att stolen/vagnen är synnerligen snygg.

Länk: www.pahoj.com