Det är bra att vara försiktig – men annars brukar det ordna sig ändå

Det gick rejält fort. För ett ögonblick såg det ut som om han skulle förlora kontrollen. Kvinnan han mötte i den trånga passagen hade sprungit vidare. Nu kom han dundrande hasande mot mig. Jag höll till höger. Han höll till vänster. Fast sin vänster vilket ju innebär – min höger.

Jag fick stopp på mitt ånglok och han fick till slut också stopp på sin cykelkross. Han såg lättad ut, jag var lättad och konstaterade: ”högertrafik”. Han: ”Jag vet, sorry, förlåt … jag …”

Vi sa inget mer, han fortsatte, jag fortsatte. Ingen blev arg, ingen blev skadad.

Detta hände intill Järva krog i Solna. Jag hade kunnat bli arg. Han gjorde ju fel. Körde för fort (dold kurva, smal passage) och på fel sida. Jag hade kunnat bli arg på att infrastrukturen för oss cyklister inte var bättre där. Och jag kände förvisso ett korn av ilska när han kom dundrande och jag befarade det värsta. Men jag orkade inte bli riktigt arg. Kom inte på något bra skäl. Någon gjorde ett misstag, var inte tillräckligt försiktig. Men bra bromsar och skicklig hantering räddade situationen. Solen sken. Vinden låg kvar i ryggen.

Exponeringar idag:

800px__DSF8227

Japp, den är kvar. Snart rullar den mot Solna.

 

800px__DSF8237

Det här är en cirkulationsplats för cyklar, tror jag. I så fall ligger den vid Danderyds sjukhus och jag förstår inte riktigt poängen med den. Jag brukar aldrig åka runt den där krukan (idag gjorde jag det för att pröva hur det känns) och killen bakom mig gjorde det inte heller.

 

800px__DSF8238

Sådärja. Man stannar sin bil, klättrar över staketet ut på gång- och cykelbanan och tar ett fint kort av utsikten från Stocksundsbron. Inte.

 

800px__DSF8240

Så här såg det ut åt andra hållet. Inte så dumt det heller om man riktar kameran så här.

 

800px__DSF8246

Parkerad i den så kallade Arenastaden, för jobb på Friends-hotellet.

 

800px__DSF8247