En aprilsöndag: vårbruk, yoga och cykeltvätt

Nej! Inte bilen! Dottern brukar uttrycka sig så när familjen har rådslag om vilket färdmedel vi ska använda. Hon vill helst alltid undvika bilen. Hon vill ofta väldigt gärna cykla. Det vill säga sitta på pappas Bullitt.

Det är en ytterst bekväm hållning i en familj som överlag ogärna tar bilen. Och jag tror inte att hennes skäl avviker särskilt mycket från de skäl många cyklister generellt framhåller som positiva med cykling. Det är roligt att åka cykel. Man ser mer. Det är en lugnare miljö. Och kanske upplever hon hela situationen som mer harmoniska och njutbar. Pappan är i vart fall en roligare typ när han cyklar än när han sitter bakom ratten, skulle pappan själv tro.

Yoga och bokinköp

Idag var det resan till lovely Täby Centrum som stod på schemat. Dottern och frun skulle på yoga och sonen skulle till Akademibokhandeln för att se ut någon lämplig bok att offra det där presentkortet på, som han fick av en kompis i födelsedagspresent.

För första gången i år cyklade hela familjen tillsammans, vilket är ett säkert och välkommet vårtecken. Sonen tvekade en aning men när han väl kom iväg på sin med delvis egna medel införskaffade Specialized tändes glöden, elden.

Här några av dagens exponeringar.

800px__DSF8169

Vi inledde dagen med vårbruk, steg 1.

 

800px__DSF8175

Så kom hela familjen iväg på cykel till Täby Centrum. (De övriga två på följecykel med kamera …)

 

800px__DSF8179

Det var inget särskilt. En cykel. En nysopad cykelväg. Familjen tillsammans. 

 

800px__DSF8188

Vi skulle ju ha mat idag också, visade det sig. Och maten fick först åka korg, sedan Bullitt.

 

800px__DSF8199

Man tar vad man har. Resultatet blir ofta bättre än färdigköpta lösningar. Billigare. Och inte lika intressanta för buset.

 

800px__DSF8203

På väg hem. Prinsessan sitter på sin plats.

 

800px__DSF8205

800px__DSF8206

Labyrinterna vid vissa spårövergångar sänker medelhastigheten rejält, i synnerhet om cykeln är 2,5 meter lång.

800px__DSF8207

 

800px__DSF8210

För en tia fick jag cykeln tvättad av sonen. 

 

Du gillar kanske också...