Kannan som håller dig på cykeln

Jag saknar verkligen de där Camel-ciggen utan filter. De sena nätterna och ölen och allt det där. Inte så att jag vill ha det tillbaka, men jag saknar det. Att äta fiberrik kost, grönsaker, frukt och undvika kött i allt för stora mängder känns inte helt naturligt, inte som en del av mig. Men jag jag gör det för att jag mår bättre av det och jag trivs med det. Så jag antar att min självbild helt enkelt inte riktigt har hängt med.

Fundamental effekt

En sak som jag gör sedan drygt ett år och som verkligen, jag menar verkligen, känns avigt när jag försöker få in det i bilden av mig själv, är att skölja näsan varje kväll (medelst kanna som på bilden ovan). Men effekten är så enorm, så fundamental och har påverkat mitt liv i en så gränslös omfattning att jag helt enkelt inte kan låta bli. (Måhända att jag nu tar i lite i överkant.)

Effekten? Jag är nästan aldrig sjuk. Jag har varit rejält förkyld en gång på ett och ett halvt år – den tid jag sköljt näsan. Jag menar nu inte att min vana att göra ren näsan från insidan varje kväll är hela orsaken till frånvaron av tunga förkylningar (jag har varit hängig vid flera tillfällen, men i princip aldrig värre än att jag kunnat cykla). Men jag tror å det bestämdaste att det är en viktig faktor.

Hjälper mig till mer cykling

Så varför tar jag upp det här? Vad har det med cykling att göra? Nå, till att börja med har allt som rör mig med cykling att göra, eftersom den är en del av mig. Precis som de där Camel-ciggen inte är längre. Mer specifikt har det med cykling att göra på så sätt att jag tidigare knappt kunnat cykla mer än två veckor innan förkylningen satte käppar i hjulet. Nässköljaren och nässköljandet (gräsligt fula ord) har alltså hjälpt mig till mer cykling.

En sak till, förresten, som jag tror spelar en roll i detta: jag skrapar tungan varje morgon också.

Här exponeringar från dagen.

_DSF8357

Redo för skräplunchtur.

 

_DSF8359

Detta ska bort!

 

_DSF8364

En bekant utsikt från cykeln så här i vårstädningstider.

 

_DSF8367

Ajöss!

 

_DSF8368

På väg från tippen – under Norrortsleden. 

 

_DSF8377

Följer den gamla vikingaleden som nu heter Hagbyvägen.

 

_DSF8379

Fibervall …

 

_DSF8380

… och det handlar väl knappast cellulosafiber längre.

 

_DSF8382

Täby kyrkbys vackraste entré!