Klart barnen ska med

Idag var en vilodag. Sista ordinarie dagen på påsklovet och tid att landa efter det stora äventyret på andra sidan havet.

Vi, det vill säga barnen och jag, beslöt oss emellertid för att våga oss på en utflykt till Täby Centrum för att utröna om det inte skulle gå att fylla på förrådet av kulor där. Kulor av typen man spelar med, och tittar på, och förundras över i någon mån.

För att detta äventyr skulle kunna bli av var det nödvändigt att hitta en transportlösning. Bil var uteslutet, då varken jag eller barnen kände någon större lust att kliva in i den igen.

Cykel var det uppenbara önskemålet från alla parter. Men problemet är att barnen egentligen är för stora för Bullitt:en vid det här laget. För kortare turer fungerar det på ett eller annat sätt, men för längre turer krävs något som gör deras tillvaro på cykeln aningen säkrare och framför allt bekvämare.

Lösningen hittade jag i ett kvastskaft, ett hyllplan och lite remmar, skruvar och buntband. Du ser den i bildspelet.

Både sonen och dottern var mycket nöjda med konstruktionen och sonen föreslog att jag skulle visa den för ”ett företag som svetsar”, så skulle jag kunna tjäna pengar på den.

Väl i Täby Centrum hittade vi kulor. Vi hittade tyg och annat till kulpåse (dottern ville ha en köpepåse men jag intalade henne att det var mycket bättre att sy en själv – vi hittade ett snyggt rosa tyg hos nyöppnade Ohlssons Tyger).