Vägen till Arlanda har aldrig varit så skön

Det var jobb på Arlanda idag. Motvinden på väg dit var ok. Det var tredje gången jag körde vägen och jag slogs av hur vacker den är. Smala, slingriga asfaltvägar, lagom kuperat. Skog varvat med fält. Och lagom långt. Jag kom dit på en timme trots motvinden, vilket i min värld är fantastiskt eftersom jag är van vid Bullitt-tid. Med den har det tagit en och en kvart tidigare.

Men det var returen som var den verkliga höjdaren. Det var alltså medvind och det gick följaktligen fort. Vid ett tillfälle kändes det som att jag föll, eller flög, ner i och genom en kurva. Det var en sån där känsla att nu går det helvete eller så kommer jag till himlen. Jag kom till himlen och var hemma efter 50 minuter.

800px__DSF8052

Första Arlanda-skylten från Täby!

800px__DSF8054 800px__DSF8056

Den där anskrämliga jumbon som tjänstgör som vandrarhem och kafé var lyckligtvis inte målet idag. Av alla dåliga idéer som bär sig är detta nog en av de allra värsta.

 

800px__DSF8058

Snart omklädd och klar inne på Sas Radisson Blu.

 

800px__DSF8083 800px__DSF8087

Det hade regnat medan jag var inomhus. Lyckligtvis hade det inte kommit så mycket att det blev pölar på vägen. Men det blev en skön svärta i asfalten.