Att tämja sitt huvud

Jag har talat med en expert. Det var givande. Men som ofta när jag talar med experter blir jag osäker. På vad jag själv kan, vill och ska göra. Jag börjar vackla i spåret, tittar mig oroligt omkring, hoppas hitta den Nya, bättre vägen.

Samtalet handlade om den här bloggen. Den behöver eventuellt ändra inriktning, visade det sig. Handla mindre om min person och mer om cykling. Eventuellt, alltså. Syftet skulle vara att få fler besökare. (Det är alla bloggares mål. Att få fler besökare, fler visningar.) Därför behöver jag strukturera, fokusera, kategorisera, producera en annan sorts material.

Men inte än. Jag har en hemläxa att göra först. Fast som du märker har mitt huvud sprungit före. Skriver ihop saker som liknar nyheter. Sådant som vem som helst skulle kunna göra. Förvisso aningen personliga till formen, men innehållsmässigt dussinmaterial. (För övrigt stavade jag sprungit här ovan alldeles nyss ”sprungigt” och kunde inte förstå varför den rödmarkerades.)

Jag har alltså talat med en expert. Lyssnat. Tagit in. Nu måste jag se till att mitt huvud följer med. Eller rättare: att mitt huvud inte springer före.