Initiativet återtaget och ett berg bestiget

Det var en grå dag hos mig minsann. Lekplatserna låg öde i morse längs min väg in till Stallmästaregården, där jag skulle jobba. Regnet hängde i luften men föll aldrig.

Jag tänkte att det nog skulle bli ljusare, varmare. Att det säkert skulle bli så. Men då var det dystert och den vanligtvis så fridfulla Stallmästaregården där vid Brunnsviken var så fridfull när jag kom fram att den skulle kunnat misstas för död. Men den levde (ypperligt event av Sophos för övrigt, magnifik lunch i restaurangen).

Det blev ljusare efter lunch. Ljusare och varmare. Och jag hade cyklat, inte tagit bilen. Den onda cirkeln var bruten.

Bergscykling

Exakt sex timmar efter min avfärd från Stallis stod jag med ett gäng ungdomar på toppen av ett berg. Vi hade samtliga tagit oss uppför berget på cykel och hela övningen – för det var en slags övning – skedde i regi av MTB Täby. Min son var en av ungdomarna och han var sannerligen stolt över att ha trampat, sittandes, hela vägen uppför berget. Som var Väsjöbacken i Sollentuna.

I marginalen: Om jag hade haft en mätare på cykeln – vilket jag alltså inte har eftersom det är skönt att slippa teknik nånstans och för att jag har lätt att fångas av tekniken och glömma vad som är viktigt. Typ livet. För pretentiöst? Cykeln då eller snarare cyklingen. 

Det har hänt att jag ägnat en kvart åt att försöka få en pulsklocka att fungera när jag skulle ut och cykla. En kvart. Till slut insåg jag det absurda och rentav vanvettiga i situationen och slet av mig pulsbandet. Och stack iväg. Jag tror att det var nånstans där jag övergav mätare på cykeln.

Men om jag hade haft en mätare, cykeldator alltså, skulle den ha visat sex mil idag. Hur långt cyklade du idag? (Allting är en tävling, kom ihåg det!)

Exponeringar från idag

_DSF8567

Parkerad vid Stallmästaregården.

 

_DSF8597

Igång med MTB-träningen vid Rösjön, med MTB Täby.

 

_DSF8616

Uppe på berget!

 

_DSF8626

MTB-gänget från Täby visar vilka som är på toppen!