Jag är varken hinder eller CYKLIST

De lyser på flera hundra meters håll. Det vaggar och kränger lite och man vet att här kommer en CYKLIST. Iklädd så kallad high vis-jacka, det vill säga high visibility-jacka i en färg som typ lyser (effekten kallas flourescerande).

Det är bra att man syns som CYKLIST. Men jag hatar high vis-kläder. Inte för att man syns. Det är ju bra. Men för att man reduceras till ett hinder som måste märkas ut för att man inte ska bli påkörd. Jag vill åtminstone försöka se snygg ut på cykeln. Eller se ut som jag vill se ut i vart fall (jag gillar min svarta Gore-jacka, till exempel).

Jag vill INTE se ut som en fet trafikkon med vevande ben.

För jag är aldrig ett hinder. Säger bara det. Jag är aldrig ens en CYKLIST.

Behöver inte märkas ut

Inte bara i vart fall. Jag är Henrik Rådmark, en snubbe som ofta tar sig fram med cykel. Men jag är inte CYKLIST och jag behöver inte märkas ut med metoder som utvecklades för vägarbetare som tillbringar sina dagar två meter från tunga fordon och mindre tunga fordon som rusar fram i 100 knyck. Eller om det var för järnvägsarbetare man utvecklade de där kläderna, vilket antyds i en artikel på Wikipedia.

Det finns kanske ett behov av de här kläderna. Och det är i så fall ett problem. Men det får mina vänner cykelinfrastrukturhjältarna skriva om. Jag vill bara cykla och se snygg ut.

För övrigt blev jag ytterligt nedslagen i morse. Bildligt talat, lyckligtvis. Jag såg ut genom fönstret och mindes hur det brukade se ut när det regnar. Precis så som det såg ut när jag såg ut genom fönstret i morse, nämligen.

”Vill ha en bil”

Jag blev nedslagen men först faktiskt förvånad. Så det KAN regna? Ja det är klart. Och sen: jag vill ha en bil NU! Nej, det får bli tunnelbanan. Sen började jag fundera på hur man tar sig härifrån in till Skeppsholmens Hotell och orkade inte riktigt följa tanken till slut när jag insåg att jag förmodligen skulle vara tvungen att gå en rejäl bit.

Ok. Jag tar väl cykeln. Då.

And you know what? När jag klev ut genom dörren hade det slutat regna.

Exponeringar idag

_DSF8629

Jag gömde cykeln bakom häcken utanför Skeppsholmens hotell. Nästan osynlig!

 

_DSF8636

Fast det är klart, kom man från andra hållet funkade inte tricket lika bra.

 

_DSF8637

Pappa, det där funkar inte, sa sonen första gången han såg att jag låste fast framhjulet i … ingenting. 

 

_DSF8638

Bagageutrymmet i dag. Rörigt, men hemtrevligt.

 

_DSF8639

Tilläggsskylten under trafikljuset som sitter på alla trafikljus i stan. Fast det är bara här vid Skeppsholmen den syns. 

 

_DSF8650

Den var billig. Kan vi sluta prata om den där jackan nu. Den åkte av idag i alla fall. Sommarvärmen hälsade på.

 

_DSF8654

Ohnoh, en sån där skuggbild till! Den är tagen mellan Enebyängen och Djursholms Ekeby.

 

_DSF8656

Det blir lite långtråkigt på cykeln ibland. Då tar man såna här bilder till exempel.

 

_DSF8661

Ösby-rondellen i Djursholm.