När barnet knäcker cykelkoden

Om du aldrig upplevt den där dagen då barnet upptäcker cykeln och aldrig vill sluta cykla så har du förhoppningsvis en av livets största dagar kvar. Idag hände det hos mig. Dottern, som fick ny cykel för drygt ett år sedan, har aldrig gillat att cykla. Det har nog berott på en kombination av för stor cykel och helt enkelt svagt intresse för själva sysslan (Hon hade inte särskilt bråttom att börja gå heller, för övrigt.)

Idag beklagade hon sig över att vi skulle tvinga henne ut på cykeln. Av olika skäl tyckte vi att det passade bra att hon cyklade just idag, men hon var inte bara motvillig utan rentav arg. Hon skulle minsann inte cykla

Sedan kom hon iväg i alla fall. På sin lilla Crescent ut ur carporten och bort längs den asfalterade samfällighetsvägen mot parkeringen i andra änden. Hon blev förvånad över att hon kunde komma iväg själv, utan att jag höll i henne. Hon blev förvånad över att hon kunde stanna cykeln utan att ramla.

_DSF9201

Och hon fortsatte att cykla. Det blev nog uppåt en mil idag, totalt. Sex-sju kilometer som följecykel till brorsan på rullskidor och så alla svängar här utanför.

Det var en bra dag idag.