The switch – på herrarnas i Terminal 5

Somliga ser problem där det inte finns några. Exempelvis under armhålorna. När man cyklar en lite längre sträcka blir man ofta svettig. När man har svettats måste man duscha. Alltså går det inte att cykla om det inte går att duscha vid destinationen.

Right?

Wrong.

Jag cyklar en hel del. Och jag blir svettig en hel del. Men jag hoppar inte in i duschen så fort jag blir fuktig på huden. Och jag luktar inte svett när jag umgås med andra. Tricket består av tre delar och är egentligen inget trick. Möjligen studsar en del inför punkt nummer ett. I övrigt är det sunt förnuft.

1. Duscha innan du cyklar iväg, typ morgondusch.

2. Använd rena kläder att cykla i.

3. Byt om till rena gångkläder – förmodligen inklusive rena underkläder – när du kommer fram.

Det avgör saken. Min teori är att ny svett helt enkelt inte luktar särskilt mycket. Eller snarare så här: svett luktar inte – det är bakterier som frodas i svett som luktar. Så en nysvettad cyklist i rena, torra kläder luktar inte.

Här en bild från en typisk omklädning vid cykling till ett jobbuppdrag. Bilderna togs i förrgår på herrtoaletten i avgångshallen i Terminal 5 på Arlanda. Jag skulle till Berlin och hade anlänt med cykel fem minuter tidigare. Det var fem grader och duggregn i luften. Närmare tre mil hemifrån. Därför hade det inte gått an att cykla i skjorta och kavaj.

 

fore-efter-omkladning-stor