Vélosophy del 2 – grundaren skingrar dimman

Jag fick ett mejl i förrgår. Det var från Jimmy Östholm, mannen bakom Vélosophy som jag skrev om tidigare i veckan. Han ville klargöra ett och annat. Bland annat hur det kommer sig att konceptet presenteras som nytt när han har gjort det en gång tidigare, under namnet Porteur. Så här skriver han:

”Jag hade en dröm som jag fick chansen att materialisera via Porteur. Och i Porteur avstod jag eget ägande till förmån för att få förverkliga min dröm. Vi, jag och Cycleurope [ägaren] gjorde ett försök som varade i cirka 18 månader. Sedan valde vi att gå skilda vägar. Och det i samförstånd.

Jag hade dock inte råd och möjlighet att förvärva varumärket Porteur. I övrigt stod det mig fritt att på egna ben försöka förverkliga det som fortfarande är min dröm. En dröm som idag heter Vélosophy.”

Jag hade också tvivel kring huruvida cykeln verkligen tillverkas i Frankrike, som det står i presentationen. Jimmy förklarar att ramen svetsas i Asien, men monteras i Nantes, Frankrike.

”Och vi har gjort allt utvecklingsarbete i Sverige. Och all design.” understryker han.

Han är för övrigt en av grundarna av kaféet och cykelverkstaden Bonne Mécanique i Stockholm och var så säker på att du kommer att kunna läsa mer om honom här