Bekännelse: jag handlar på nätet

Det känns inte alldeles bra. Men det är just nu alldeles nödvändigt. Att handla cykelprylar på nätet känns … billigt. Och det är det som poängen, antar jag.

Inlägget är sponsrat av Bikester

Jag har handlat på Chain Reaction Cycles och jag har handlat på Jenson USA. På någon tysk sajt också och på svenska Cyclecomponents och nu senast på Bikester.

Så varför nätshopping? Pris, pris och utbud.

Föredrar fysiska butiker – egentligen

Det är tre starka argument, tillräckligt starka för att jag ska övervinna min skepsis inför att handla cykelprylar på nätet. Egentligen vill jag handla i fysiska butiker. Dels för att jag vill se och kanske pröva produkten jag köper, dels för att jag vill gynna butiker som upprätthåller den mänskliga kontakten mellan säljare och kund.

Dessutom vill jag inte bidra till den hårda prispress som råder och som gör det allt svårare för fysiska butiker att överleva. Men just nu har jag helt enkelt inte råd att handla ”på stan”.

Nyligen bestämde jag mig för att i vart fall inte skicka mina pengar utomlands. Således ska jag hålla mig till svenska cykelnätbutiker. Och när jag nyligen klickade in mig på Bikester i min jakt på handskar och cykelbyxor var det deras koppling till Addnature som drev mig. Outdoor-butiken tog över nätcykelbutiken 2013. Jag har tidigare haft kontakt med grundarna av Addnature i mitt jobb som journalist och hade en positiv bild av dem. Om de nu tar sig an en nätcykelbutik måste det ju ha blivit åtminstone halvbra, resonerade jag.

Lätt oro

Och visst, osäkerheten kring storlek och känsla hos handskarna och cykelbyxorna fanns där när jag klickade på Betala. Men med fri retur och öppet köp och allt det där var jag inte särskilt orolig för annat än det bök det skulle innebära om prylarna inte passade.

När handskarna och byxorna kom efter någon vecka konstaterade jag hur som helst att det funkade. Kläderna passade och är till belåtenhet.

Förlåt, alla kära fysiska butiker. Så fort jag får mer på kontot lovar jag att komma till er då och då. Jag älskar er! Men jag lär inte sluta e-shoppa.

Hur gör du? Går du till ”din lokala cykelhandlare” eller tvekar du inte inför att shoppa på nätet?