Cykeln – ett multiredskap

Så. Det kostar 200 spänn att stå i ett gummitält på ritad bana och slå boll över ett nät. Det aktuella tältet ligger över en halvmil bort. Till yttermera visso skiner solen. Det är varmt. Det är sommar.

Man vill inte gå in, man vill inte pröjsa 200 spänn för en plats i gummitält, man har inte riktigt tid att åka iväg. Man vill bara spela lite tennis. Så vad gör man?

Jag och sonen rullade nedför backen till IK Frejs hemmaplan och hittade en tom parkeringsplatsyta i solen. Fotbollskollot höll igång på konstgräset intill, vi ställde upp våra cyklar och fyllde tennisshortsfickorna med bollar (nej). Sen spelade vi tennis.

Kontentan av den där lunchpausen nere på parkeringen är helt enkelt att en cykel inte alltid är vad den synes att vara. Ibland är den till exempel ett tennisnät.