Elavbrott på bron (men mest en massa bra saker)

Jag hade precis lämnat brödet på lagret i Årsta och skulle börja min Sellpy-runda (bilden är från dagens första uppdrag, ett annat brödbud – på Östermalm). Det regnade duktigt, öste ner. Jag var blöt. Men den trehjuliga Movebybike-cykeln rullade på i god fart med hjälp av elmotorn i framhjulet. Jag kom upp en bit på Västerbron och reflekterade då särskilt över hur väl ordnat det var med en elmotor i framhjulet. Annars skulle den här broturen inte vara särskilt angenäm. Eller hela den här förmiddagsturen, för den delen.

Då slocknade displayen.

Då protesterade plötsligt pedalerna.

Hastigheten minskade. Benen skrek. Jag insåg vad som hade hänt. Motorn hade slutat jobba. Så där satt jag, på en trehjulig lastcykel modell rejält tung och stor, utan annan kraftkälla än mina egna ben. Och de räcker inte långt i det sammanhanget.

Efter ett samtal till chefen rullade jag snart tillbaka till garaget för att byta till en fungerande cykel. Regnet upphörde snart, solen hittade hem, jag kunde dra av regnbyxorna och de kommande två timmarna ägnade jag åt att köra runt i Stockholm och hämta Ikea-kassar på privatadresser, för vidare befordran till Sellpys lager Kungsholmen i Vasastan.

Sellpy är för övrigt värt ett eget inlägg, eller en egen blogg rentav. Men jag nöjer mig med ett par meningar nu. Affärsidén är att hjälpa privatpersoner att sälja saker, kläder, stuff, prylar på nätet. Man fyller en eller några Ikea-kassar, ställer dem utanför sin dörr, ett bud hämtar dem och levererar till Sellpy där personal fotograferar, katagoriserar, beskriver prylarna och lägger ut dem för försäljning på plattformar som Blocket och Tradera. Hälften av vinsten går tillbaka till förre ägaren. Det som inte säljs inom 30 dagar skänks till välgörenhet.

Well oh well, vid lunchtid hade jag parkerat Movebybike-cykeln för dagen och satt i Björns trädgård och åt min medhavda lunch medelst plastgaffel från korvmojjen i hörnet där. Ett rätt oväntat skyfall till och sen upp till KTH och Stockholm Makerspace för en intervju med inspirerande Ebba Kierkegaard om makerkulturen.

Det ni!