Inte nödvändigt – men nära nog oumbärligt

Det är inte varje dag jag behöver cykeln. Men det går knappt en dag utan att jag behöver cykla. Idag var en sådan dag när jag inte behövde cykeln. Jag försökte övertala (ett tämligen tamt försök, det medges) familjen att cykla till avslutningslunchen, men vi bestämde oss för att tiden inte skulle räcka till.

Därför låste jag inte upp Bullitten förrän vid halv tio på kvällen, för en runda runt sjön. Det vill säga Vallentunasjön – över Upplands Väsby. Men först ett stopp på ICA-butiken. Tre mjölk-kg tyngre rullade jag sedan vidare på varvet.

Det var sommarsvalt, sommarljust och alldeles vackert över sjön och fälten, över skogen. Lite trafik, lite vind. Det var en sådan tur som inte alls verkar nödvändig men som måste göras ändå. För att få lite rörelse i benen, lite vind i håret, luft i lungorna.

_DSF9249

ICA-last.

_DSF9253

Vallentunasjön.

_DSF9256

På väg mot Upplands-Väsby. 

_DSF9257

Lagom mycket bilar i Upplands Väsby.

_DSF9259