Hösten rullar in

Jag var på en så kallad slowroll med Cykelfrämjandet i fredags. Det var en vacker kväll, vackra cyklister och intressant information om brister i infrastrukturen och något om det arbete som planeras (och borde planeras) för att komma tillrätta med dessa.

Stockholms stads trafikborgarråd Daniel Helldén med assistent var med på turen. Han är kanske inte den mest kunniga inom frågor som rör cykelinfrastruktur men verkar ha intresset och viljan att lära sig. Och det är bra. Stockholms cykelinfra är nämligen kass i världsklass, vilket jag erfar närmast dagligen när jag kör för Movebybike. Men jag tänker inte ödsla tecken på det. Inte här, inte nu.

Vad jag däremot vill ägna tecken åt är budskapet att hänga på. Cykelturer som den jag var med på, föreningen Cykelfrämjandet, andra organisationer som jobbar för bättre förutsättningar för cykling. Eller bara hänga på folk du gillar. Evenemang du gillar. Whatever. Get out there!

För hösten rullar in och mörkret tilltar, temperaturen sjunker och det blir så småningom allt tyngre. Då blir behovet av något mer än oss själva större än under de ljusa sommarmånaderna.

Ett bra startskott är för övrigt Cykelkarnevalen i Stockholm den 19 september.