Har Bullitt blivit för liten?

Barn växer. Behov förändras. Man vänjer sig. Nu verkar det som om min Bullitt inte riktigt räcker till längre. Den har blivit för liten. Frågan är om jag ska komplettera med en vagn eller om jag ska byta till en större lastcykel. Sådant går Cycleville-mannen och tänker på om dagarna.

När jag köpte den var det en STOR cykel. Den klarade all last jag kunder tänka mig (eftersom mina referensramar var satta utifrån en traditionell cykel). Den klarade till och med mer än vad jag kunde tänka mig. Två barn. Matkassar. Min handväska (en gigantisk messengerbag).

Och ändå verkade det finnas plats över.

Nu räcker platsen inte längre till. Dottern får stå bakom styret, sonen viker ihop sig på flaket och håller krampaktigt i ryggsäckar och jympapåsar. Min handväska skaver på ryggen. Bullitt – den stora lastcykeln – har blivit en sportswagon. Alltså en modell som ser ut som en herrgårdsvagn men där sportighet och körkänsla har fått gå före alla praktiska aspekter och inte lämnat särskilt mycket utrymme kvar till last.

Missförstå mig rätt. Jag älskar min Bullitt. Den är enastående att cykla på. Den går trots allt att lasta med betydligt mer än min (förlåt, min brorsons) Lapierre. Och den är förhållandevis snabb. Förhållandevis lätt.

Men den är för liten. Som sagt.

Kanske är det dags att byta ut cykeln mot den sköna, långsamma, tunga men oerhört bruksiga Bakfiets XXL (Xtra Xtra Lång) från Cykelfabriken. Jag hälsade på hos Simon och tog ett varv runt kvarteret. Med honom i lådan. Det var kungligt. Lite sävligt, men storslaget. Jag hade nog kunna tänka mig ytterligare en decimeter i längd, men den drygt 2,7 meter långa cykeln skulle räcka för mina behov. Nu är frågan: vill jag göra mig av med min sportswagon?