Båtplats sökes

Jag tog cykeln till Gotland härförleden. Det var blött, aningen grusigt. Rätt grisigt. Telefonens batteri dog på väg ner just när jag stod vid Tungelsta och nöp och svajpade i Google Maps-appen för att hitta rätt. Lyckligtvis kunde jag ladda luren från lampbatteriet (vilket skulle straffa sig senare).

Väl ombord på båten hänvisades jag till … ett hörn på bildäck. På ett ställ hängde en rad lastremmar, men jag förstod aldrig om de var avsedda för cyklar eller för att säkra annan last. Hur som helst hittade jag inga fästpunkter och jag beslöt mig för att bara luta cykeln mot skottet. Det skulle bli en lugn överfart och risken för att cykeln skulle fara omkring okontrollerat på däck var obefintlig.

Nästa gång jag åker med Destination Gotland förväntar jag mig genomtänkta cykelplatser. Cykelställ som ger bra stöd utan risk för att skada ramen eller andra cyklar, och med möjlighet att låsa fast ramen.

Du gillar kanske också...

2 svar

  1. Tomas Samuelsson skriver:

    Jag har exakt samma erfarenhet. Dels är det lätt att komma fel när man cyklar mellan Stockholm och Nynäshamn. Värst är returresan mot Stockholm. Jag håller också med om att spänntemmarna för motorcyklar är dåligt lämpade för cyklar. En fördel är att man oftast kommer ombord tidigt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *