Så ska en cykelpump se ut!

Jag hade förmånen att passera Nacka Forum strax öster om Stockholm i helgen. Och där, alldeles vid busshållplatsen, hittade jag Cykelpumpen, alltså cykelpumpen med stort C. Det var måhända inget särskilt med den, kanske finns det gott om sådana ute i landet. Men jag hade aldrig sett någon av samma modell tidigare. Det speciella (som alltså kanske inte är speciellt) bestod i att pumpen var försedd med en manometer, en tryckmätare, så att det går att se hur hårt du pumpar däcket!

I bilsammanhang är en detalj som den här självklar. Men när det gäller pumpar för cykeldäck ser jag fortfarande många pumpar som bara levererar luft utan att skvallra om trycket i däcket. Själv använder jag aldrig dem, annat än i nödfall.

Så, heja Nacka kommun som valt en cykelpump för cyklister.

För övrigt samlar jag kunskap och insikter om cykelpumpar på cykel.guru, en köpguide för pendlarcyklister i vardande. Du får gärna kika in och bidra med dina egna erfarenheter.

Lämna ett svar