Thule Pack ´n Pedal commuter – genomtänkt på gränsen till trist

Thule Pack ´n Pedal är så genomtänkt och andas sådan kvalitet i varje detalj att den nästan känns lite präktig. Fast när det gäller ryggsäckar som ska fungera för pendling i ur och skur är det snarast en positiv egenskap.

Fakta Thule Pack´n Pedal commuter

Mått: 38x17x 48 cm
Volym: 24 l
Vikt: 1,16 kg
Färg: Svart
Vattentät: Huvudfacket + regnskydd
Komprimeringsremmar: Nej
Bröstrem: Ja
Höftrem: Nej
Pris: 1 500 kr

{{CODE1}}

Vattentätt och lätthittat

Huvudfacket är vattentätt och stängs genom att dra igen överdelens blixtlås och därefter rulla ihop den några och fästa ändarna på ryggsäckens utsida. Insidan är ljust blå, vilket gör att det är enkelt att se vad som finns i väskan.

Datorfacket består av ett löstagbart fodral, som också har ett fack för en surfplatta. På utsidan finns dels ett fack för småsaker, som nycklar och annat, och ett halvhårt fack – okrossbart enligt Thule – för exempelvis glasögon och mobiltelefon. Dessutom hittar du ett en ficka som rymmer ett ordinärt bygellås.

På högersidan finns en nätficka för exempelvis en vattenflaska, och är lätt att nå även när säcken sitter på ryggen.

Thule Pack ´n Pedal saknar komprimeringsremmar. Så länge du packar säcken full eller nästintill är det knappast något problem. Men för de tillfällen då du inte behöver ha lika mycket med dig vore det praktiskt att kunna komprimera ryggsäcken, dels för att hindra innehållet i den att fara runt, dels för att ge en tajtare passform mot ryggen.

Smart hjälmnät

I botten av Thule Pack ´n Pedal ryms regnskyddet och ett nät att fästa hjälmen med på ryggsäckens utsida. Det sistnämnda rullar du alltså upp när du behöver bära hjälmen på ryggsäcken. När du inte behöver det göms det undan. Smart, snyggt och praktiskt!

Ryggsäcken från Thule har en bröstrem men saknar höftrem. Trots det sitter säcken tillräckligt stadigt och vi saknade aldrig möjligheten att kunna spänna fast väskan ytterligare mot kroppen.

Svettig rygg

Den enda svaga punkten hos Thule Pack ´n pedal är ryggventilationen. Det finns visserligen kanaler i materialet som vilar mot ryggen, men det blir ändå en svettig affär att bära säcken under lite längre pendlingsturer. I rättvisans namn konstaterar vi att detta inte är något som är unikt för Thules ryggsäck även om det finns modeller, exempelvis från Osprey, där problemet inte är lika uttalat.

Thule Pack ´n Pedal Commuter Backpak. Snygg och praktisk, men kanske lite väl diskret med sin svarta färg.

Omdöme Thule Pack ´n Pedal Commuter Backpack

Den svarta väskan från Thule är synnerligen väl genomtänkt och utan tvekan ett bra val. Den är vattentät, har smart disponering av fack och är hyggligt bekväm att bära – om än med ett litet minus för att ryggventilationen inte är optimal. Avsaknaden av komprimeringsremmar är ytterligare ett litet minus, men långt ifrån avgörande. Vi skulle också gärna ha sett att ryggsäcken gick att få i någon annan färg än svart.

1 kommentar

Lägg till din →

Lämna ett svar