Krisande cykelbutik lockar med morgonöppet vid tungt pendlarstråk

INTE ALLS SPONSRAT INLÄGG. Jag satte nära nog kaffet i halsen när jag läste nyheten om att Cykelkraft på Götgatan i Stockholm numer öppnar redan klockan sju på morgonen.

Kaffeincidenten uppstod av två skäl. Det ena var den rent affärsmässiga aspekten av det hela. En cykelbutik kan knappast gå med vinst eller ens betala sina egna kostnader under morgonrusningen (fast det gör väl å andra sidan inte ICA Kvantum-butikerna heller, exempelvis).

Det andra skälet var att jag upplevde en mindre lyckoexplosion (nota bene väldigt liten, knappast ens en explosion faktiskt). För bara någon eller ett par veckor sedan hade jag väntat i två timmar på ett kafé intill på att en cykelbutik i närheten skulle öppna. Jag var i stort behov av en innerslang och funderade redan då på varför ingen butik längs det här stråket passar på att hålla öppet när alla cyklister passerar förbi i arla morgonstund. Och nu, nästan samtidigt som jag tänkte tanken, hände det!

Det affärsmässiga behöver jag naturligtvis inte bry mig om, men jag misstänker att de okonventionella öppettiderna ingår i planen som ska rädda Cykelkraft. De upplever nämligen just nu ekonomiska svårigheter av en sådan omfattning att de befinner sig i rekonstruktion (typ, ”vi kan inte betala våra leverantörer just nu men om vi bara får en chans till kommer allt att bli bra”). Draget att öppna butiken och verkstaden innan de flesta av oss hunnit lämna sängvärmen, eller i vart fall inte avslutat frukosten, är lite som när valfritt hockeylag utom DIF som vanligt ligger under mot Järnkaminerna och i slutminuterna väljer att byta målvakten mot en utespelare. Verkligen inga konstigheter och verkligen inget originellt.

Möjligen kan det te sig aningen desperat. Ungefär som uppmaningen på butikens webbsida. ”Besök Stockholms coolaste cykelbutik …”

But hey, whatever works och lycka till! Världen behöver inte färre cykelbutiker och -verkstäder – utan fler.

 

 

 

 

Lämna ett svar