En fullkomligt onödig resa

Det var inte alls nödvändigt att åka. Resmålet var inte särskilt intressant. Vi hade ingenting där att göra. Och ingenting att göra där. Det var bara ett mål, en punkt på kartan. Det var – om man så säger – en fullkomligt onödig resa. Definitionen av onödig resa, rentav.

Men likväl (här skulle förmodligen språkvårdaren på jobbet sparka bakut) en resa vi företog oss (och har kommer nästa bakutspark). Tre Rådmarkare/Lundqvistare på sex hjul. Med en lätt sidvind, sol från hyggligt klar himmel och skapligt nysopade cykelbanor. Vi firar påskafton, vi reser till Lindholmen i Vallentuna. Färdmedel: cykel. Skäl: lust. Mål: ro.

Trots att resan inte alls behövde göras kunde vi inte motstå frestelsen. Och jag tror att vi lyckades genomföra den utan att bryta mot Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi kom tillbaka med ro, nya idéer för kvällens middagsmat och lust på mer cykling.

Lämna ett svar